SMZ Concerten

Geen evenementen

Login Form

Hallo

Jos Jansen dirigent van de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar

Jos Jansen

Jos Jansen is internationaal bekend als bastrombonist. Als solist trad hij op in diverse landen in Europa, Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten. Ook met SMZ stond Jos al eens op het podium. De soloshows van Jos bevatten komische elementen, maar laten vooral een virtuoze trombonist zien, die zowel het klassieke repertoire als lichte muziek op zeer muzikale wijze vertolkt.

 

Op 21-jarige leeftijd begon Jos Jansen met zijn studie bij Gerrit Boomsma op het Twents conservatorium. Na een fijne periode zette hij zijn studie voort in Zwolle bij de docenten Paul Woesthuis en Ben van Dijk. In 1989 studeerde Jos af als docerend musicus (DM).

 

Tijdens deze periode werd Jos aangenomen als trombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij tot oktober 2014 speelde. Van 1989 tot 1991 studeerde hij in Hilversum bij Ben van Dijk en Erik van Lier, waar hij zijn uitvoerend musicus (UM) diploma behaalde.

Als dirigent stond Jos Jansen negen jaar voor OBK in Westervoort. Allround Blaasorkest De Dieseltrekkers staat nog steeds onder zijn leiding.

Jos brengt op enthousiaste wijze zijn muzikaliteit over op de leden van SMZ. Tijdens de repetities wordt veel muziek gemaakt, met af en toe ruimte voor een komische noot.

 

Afbeeldingen

rncprs1dcc6auaghuzok.jpg